fbpx

Geen tijd’ is wel het meest gebruikte excuus waarom mensen niet sporten. En dat is zonde. Want je lijf heeft onderhoud nodig. Het kost namelijk nog meer tijd als je straks een blessure hebt of als je ziek wordt omdat je geen tijd had om aandacht aan je lijf te geven. Vaak is het ook geen kwestie van tijd, maar van prioriteit. Want zeg nou zelf. Een paar keer per week wat tijd maken om te trainen, is echt heel goed te doen. Blijft het lastig? Hieronder een paar tips.

Tips:

  • Plan vaste momenten in de week om te sporten. Zet deze moment in je agenda en zeg deze afspraken met jezelf niet af.
  • Geef sport meer prioriteit; het is tenslotte een investering in jezelf. Wissel dat uurtje Facebook of Netflix bijvoorbeeld in voor een uurtje sporten.
  • Kies liever voor een paar keer per week wat kortere trainingen, dan geen trainingen. Ga bijvoorbeeld 20 minuten hardlopen op een wat hoger tempo in plaats van een duurloop op lager tempo. Kies als het gaat om krachttraining voor compound oefeningen. Dit zijn oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreken, zoals bijvoorbeeld de squat, de deadlift, benchpress, pull up, lat pull downs, overhead shoulder press, rows en dips. Zo kun je in korte tijd toch een goede workout eruit knallen.
  • Focus: laat je tijdens je workout niet afleiden door mensen die tegen je aanpraten, laat je telefoon links liggen en houd je rust tussen je setjes in de gaten. Zo benut je je schaarse tijd volop.
  • Wees creatief met je tijd en je mogelijkheden. Kun je de deur niet uit? Doe thuis een workout. Geen materiaal thuis? Doe een pittige power yoga workout. Breng je veel tijd door in de file? Zoek een sportschool vlak bij je werk en ga eerst sporten. Als je wilt, dan zijn er altijd wel mogelijkheden om wat aan sport te doen.