fbpx

Lief zijn voor jezelf!

Vaak zijn we best lief en begripvol richting anderen. Toegegeven, de ene keer wat meer dan de andere keer. Maar hoe zit het met lief zijn voor jezelf?

Dat is vaak een ander verhaal. We verwachten veel van onszelf. Of het nou realistisch is of niet. De lat ligt hoog. Een druk sociaal leven, soms een gezin, een carrière. En wel alles tegelijk graag. De weken zitten volgepland. En dat is op zich niet erg, maar vaak vinden we het niet genoeg. We kunnen beter, we kunnen meer en we moeten meer. Vooral van onszelf. Want dat stemmetje in ons hoofd is niet snel tevreden. Herkenbaar?

En het is goed om doelen te stellen en ambitieus te zijn. Het brengt je ergens. Want met alleen achterover leunen kom je er niet. Maar tussen lui zijn en nooit tevreden, zit nog een groot gebied.

Kijk eens wat je al hebt bereikt. Wees tevreden met waar je staat. Ook al is het niet je eindpunt, je hebt vast iets gedaan wat je dichter bij jouw doel brengt. En al die kleine stapjes, zorgen ervoor dat je er uiteindelijk komt. Dus geef jezelf eens een compliment. Kijk wat er goed gaat op een dag. Want het kan niet zo zijn dat alles verkeerd is en dat je nergens tevreden over bent. Dus wees lief voor jezelf, want je brengt de hele dag met jezelf door. Motiveer jezelf om het beste uit de dag te halen. Wees niet lui, maar wel realistisch en tevreden met wat je hebt bereikt met jouw inzet. Zo wordt alles een stuk leuker!