fbpx

Positieve gedachten zijn een stuk constructiever dan negatieve gedachten. Positieve gedachten helpen je de dag door, helpen je om je doelen te bereiken en zorgen ervoor dat je je gelukkiger voelt. En we willen ons allemaal gelukkig voelen toch?

Hoe positief denken je leven kan veranderen

Een positieve levenshouding maakt niet alleen je leven leuker, het helpt je zelfs om langer te leven. Een positieve levenshouding is deels erfelijk, maar wordt voor een groot deel bepaald door ons gedrag. En ons gedrag kunnen we beïnvloeden. Dat is dus goed nieuws! Jij kunt dus zelf bepalen of je er positief of negatief omgaat met een bepaalde situatie op met bepaalde personen. Positief reageren is trouwens wel iets anders dan dingen wegstoppen of negeren!

Zoals negatieve gedachten je mee kunnen sleuren in een negatieve spiraal, zo kan een positieve gedachte je meenemen in een positieve spiraal. Positief denken helpt je lekker in je vel te zitten en je vaker goed te voelen. Je voelt je fijner, optimistischer en sterker. En je voelt je niet gelukkiger omdat jou alleen nog maar positieve dingen overkomen. Je voelt je gelukkiger omdat je gebeurtenissen in een positief daglicht zet, in plaats van het als negatief te ervaren.

Tips voor meer positiviteit:

– Glimlach wat vaker

– Neem de leiding en verantwoordelijkheid over je eigen leven. Jij creëert jouw leven

– Omring jezelf met positieve mensen

– Vervang negatieve gedachten door positieve gedachten

– Ontspan

– Richt je op de dingen die goed gaan

– Blijf niet hangen in gevoelens van teleurstelling en frustratie. Leer flexibel en realistisch te denken

– Vermijd dingen/personen die energie vreten

– Laat je niet teveel leiden door de mening van anderen. Het is jouw leven

– Doe dingen waar je blij van wordt

Have a happy day!