fbpx

Afvallen met yoga of pilates

Wil je wat kilootjes kwijt, dan kunnen yoga of pilates je prima helpen bij het afvallen. Dit is dan wel afhankelijk van het type les dat je kiest. Met een pittige yogales verbrand je bijvoorbeeld meer calorieën dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld yin yoga. Want wanneer je af wilt vallen, gaat het er uiteindelijk om dat je meer verbruikt dan wat je binnenkrijgt.

Laat je dus niet wijsmaken dat je buikvet weg kan trainen met pilatesoefeningen of dat je afvalt als je alleen maar gezonde producten eet. Helaas werkt het zo niet. Bewegen en gezond eten dragen bij aan je gezondheid, je gaat je er fitter door voelen en energieker. Maar afvallen is niet gegarandeerd. Yoga en pilates kunnen er wel voor zorgen dat je lichaam sterker wordt en dat je lijf wat strakker wordt.

Tien tips om wat kilo’s kwijt te raken:

Wil je toch echt die paar kilootjes kwijt? Deze tips helpen om een start te maken met afvallen:

  1. Weet wat je eet: bijhouden wat je eet kan je helpen bij het behalen van jouw doelen.
  2. Leefstijlverandering: kleine veranderingen kunnen al snel een verschil maken. Vervang bijvoorbeeld frisdrank door water en laat dat koekje bij de koffie ook achterwege. En eet in plaats van mayonaise tomatenketchup. Dit scheelt best veel in calorieën.
  3. Gezonde voeding bevat ook calorieën: let op dat je ook bij gezonde voeding je porties in de gaten moet houden. Een handje noten bijvoorbeeld is dan wel heel gezond, maar met 2 of 3 handjes noten zit je al aardig richting je totaal aantal calorieën voor een dag.
  4. Beweeg meer: door wat extra ’beweegmomenten’ in te bouwen, verbrand je toch weer wat meer op een dag.
  5. Doe meer spierversterkende oefeningen en bouw spiermassa op: heb je meer spiermassa, dan is je verbranding is rust hoger, dan wanneer je meer vetmassa hebt.
  6. Zorg voor voldoende slaap: slaap zorgt voor herstel en geeft nieuwe energie. Te weinig slaap kan er ook voor zorgen dat je hongergevoel toeneemt en je dus meer moet eten om een vol gevoel te krijgen. Slaap dus genoeg.
  7. Drink genoeg water: wanneer je te weinig drinkt kan het zijn dat je dorst hebt in plaats van honger. Drink dus genoeg over de hele dag.
  8. Verander je beweegprogramma: doe je al jaren hetzelfde aan beweging? Je lijf raakt hier aan gewend en hoeft zich niet meer aan te passen.
  9. Zorg voor minder stress: stress is slecht voor je. En zeker voor het verliezen van wat kilootjes. Stress is van invloed op je stofwisseling en op je eetgedrag.
  10. Eet voeding met veel volume: als je af wilt vallen, dan moet je uiteindelijk minder binnenkrijgen dan je verbruikt. Om te voorkomen dat je honger krijgt wil je voeding eten met niet zo veel calorieën, maar wel met veel volume zodat je toch een vol gevoel hebt.

Voedingsadvies nodig?

Vind je het lastig om zelf die kilo’s kwijt te raken? Advies van bijvoorbeeld een gewichtsconsulent kan je helpen.