fbpx

10 redenen waarom jij aan yoga zou moeten doen

Yoga is en blijft ontzettend populair. Steeds meer mensen ontdekken yoga. Twijfel jij of het wat voor jou is? Hier 10 redenen waarom jij aan yoga zou moeten doen:

1. Yoga maakt je flexibeler

Bij yoga werk je naast balans en kracht ook aan je flexibiliteit. Veel yogahoudingen stretchen de spieren en maken je weer soepel. En soepele spieren zorgen dat je minder stijf voelt, dat je bewegingen makkelijker kunt maken en dat je letterlijk beter in je vel zit.

2. Yoga vergroot je concentratie

In yogahoudingen moet je je focussen. Elke keer je aandacht weer terugbrengen naar een bepaald punt en zorgen dat je gedachten niet afdwalen. Door dit keer op keer te oefenen vergroot je ook je concentratie en focus in het dagelijks leven.

3. Yoga geeft rust

Het beoefenen van yoga brengt je terug naar de basis. Jij op de mat, met alle aandacht voor jezelf. Door bewust bezig te zijn creƫer je rust. En dit neem je ook mee als je van de mat afstapt.

4. Yoga zorgt voor balans

Letterlijk en figuurlijk. Tijdens balanshoudingen train je ook daadwerkelijk je balans, maar ook door de bewustwording en de focus raak je ook meer in balans.

5. Yoga maakt je bewuster

Bewust bewegen, voelen en ervaren. Het klinkt misschien zweverig, maar vaak merken we niet eens de signalen die ons lichaam geeft. Ze worden genegeerd en we gaan gewoon door met onze dagelijkse dingen. Soms met vervelende gevolgen als blessures, burn-out klachten en noem maar op. Door goed naar je lichaam te luisteren word je je bewuster.

6. Yoga vermindert stress

Door bewust bezig te zijn tijdens het beoefenen van yoga, breng je lichaam en geest weer in balans. Door het focussen in houdingen, het voelen wat je nu eigenlijk aan het doen bent en de manier van bewegen kom je makkelijker tot rust en ervaar je dus minder stress.

7. Yoga maakt je sterker

Afhankelijk van de soort yoga die je doet, kun je van yoga flink wat sterker worden. Zeker van vormen als Power yoga, Asthanga yoga of Hatha yoga. Je werkt met veel opdrukhoudingen, plankhoudingen en houdingen die de benen sterker maken. Ook yoga kan dus een complete workout betekenen.

8. Yoga zorgt voor een goede houding

Yoga zet je hele lichaam weer in beweging, maakt je soepeler en bewuster. Dus je wordt je ook bewuster van een slechte houding. En door alle spiergroepen te stretchen en sterker te maken wordt het makkelijk om ook weer een juiste houding aan te nemen.

9. Yoga helpt bij pijntjes

Door een slechte houding, weinig beweging en stijve spieren ervaren we vaak pijntjes. Onschuldige pijntjes die makkelijk te verhelpen zijn door regelmatig aan yoga te doen.

10. Yoga zorgt dat je beter slaapt

Doordat yoga zorgt voor rust en minder stress, kom je vaak makkelijker in slaap en wordt de kwaliteit van je slaap ook beter. Je wordt uitgeruster wakker en bent daardoor ook weer beter bestand tegen stress. Een mooie positieve spiraal.