fbpx

10 redenen waarom jij aan pilates zou moeten doen

Iedereen heeft wel van yoga gehoord en hier een idee bij. Pilates is iets minder bekend, maar wel ontzettend goed voor je. Waarom? Hieronder 10 redenen waarom jij aan pilates zou moeten doen.

1 Pilates zorgt voor een goede houding

Pilates maakt je bewust van je lichaam en ook je houding. Je merkt sneller wanneer je een verkeerde houding aanneemt en door pilates worden je spieren ook steeds sterker om dit te corrigeren.

2 Pilates versterkt je core

PIiates versterkt de spieren van je core (buikspieren, rugspieren, bekkenbodem en diafragma). Je core is de basis. Door het creëren van een sterke basis, word je sterker en beter belastbaar.

3 Pilates helpt bij rugklachten

Door het versterken van je core en met name de dieper gelegen spieren, ben je sterker en stabieler en minder ‘vatbaar’ voor blessures. Veel a-specifieke rugklachten (klachten zonder een duidelijke oorzaak) verminderen als je je rugspieren verstevigt.

4 Pilates maakt je bewust van je lichaam

Bij pilates gaat het om het gecontroleerd, bewust en juist uitvoeren van de oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je je steeds bewust bent van je lichaam en ook steeds meer controle krijgt over je lichaam bij het uitvoeren van de oefeningen.

5 Pilates is een training voor je hele lichaam

Pilates is een total body training. Alle spieren in het lichaam worden aan het werk gezet. Je traint met ketens van spieren wat ervoor zorgt dat je meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt.

6 Pilates zorgt voor geestelijke ontspanning

Doordat je bij pilates zo bewust bezig bent met de oefeningen en het goed uitvoeren hiervan, heb je weinig tijd om aan andere dingen te denken. Dit zorgt ervoor dat je geestelijk kan ontspannen, terwijl je je hele lichaam aan het trainen bent.

7 Pilates is voor iedereen

Pilates is een goede manier van bewegen. Voor jong en oud en met of zonder ervaring. Bij pilates voer je de oefeningen gecontroleerd uit. Hierdoor is het voor veel mensen een veiligere manier van bewegen, dan bijvoorbeeld andere groepslessen die oefeningen doen op een hoger tempo, wat soms ten koste kan gaan van de techniek. 

8 Pilates zorgt voor een goede basis voor andere sporten

Zoals eerder gezegd zorgt pilates voor een sterke core. En een sterke core is een sterke basis. Je bent beter belastbaar, ook bij andere sporten. Vergelijk het met een stevige fundering. Dit kan meer hebben, dan wanneer je iets bouwt op een ondergrond die niet stevig en stabiel is. Zo werkt het ook met jouw lichaam.

9 Pilates zorgt voor meer flexibiliteit

Naast het verstevigen van je spieren, werk je bij pilates ook aan je flexibiliteit

10 Pilates versterkt je spieren

Bij pilates werk je aan het versterken van je spieren. Bij veel vormen van pilates werk je met je eigen lichaamsgewicht, maar pilates kun je ook uitvoeren op een reformer.